آخرین اخبار



پربازدیدترین اخبار


کد مطلب: 27134
تاریخ انتشار: س, 1397/01/28 - 21:14
هر ساله با شروع فصل بهار دامداران قشلاق و روستاهای اصلاندوز مغان در سنتی دیرینه اقدام به چیدن پشم گوسفندان می کنند.

به گزارش خبرنگار ارس تبار،در نیمه دوم فروردین هر سال و با گرم شدن تدریجی هوا مراسم چیدن پشم گوسفندان تا نیمه دوم اردیبهشت ماه انجام می شود. دامداران قبل از پشم چینی آنها را با آب خوب شسته و گرد و خاک از بدن آنها می زدایند.

پشم چینی توسط افراد خبره و با وسیله ای بنام "دوکارد"در زبان ترکی"قرخلیخ" انجام می شود که کار کردن با آن هر چند ساده به نظر می رسد ولی باید با دقت زیادی انجام گیرد تا پوست گوسفند را زخمی نکنند.

دامداران تقریباً در یک روز پشم حدود 500 گوسفند را می زنند.هر گوسفند حدود 500 گرم پشم دارد.پشم چینی برای خنک نگه داشتن بدن و همین طور رعایت مسائل بهداشتی گوسفندان بسیار حائز اهمیت است.

علاوه بر اینکه فروش پشم برای کسب درآمد مهم است ،از دیرباز تاکنون پشم یکی از اصلی ترین مواد اولیه در صنایع نساجى و تهیۀ پوشاك بوده و تولید پشم توسط عشایر ایرانی تاریخی طولانی دارد و علاوه بر نساجی و قالیبافی پشم در زمینه های متعدد دیگر همچون بافندگی و غیره نیز پرکاربرد است.که در این میان زنان عشایر تبحر خاصی در صنایع دستی دارند.

تصاویر زیر از مراحل پشم چینی گوسفندان توسط دامداران قشلاق ایمان قویی اصلاندوز است که امروز سه شنبه 28 فروردین تهیه شد.

ارسال نظر